Mainos
Mainos

Niinistö: Kaivosprosesseissa "höpläytyksen" makua

Ympäristöministeri vaatii kaivostoimintaa suunnittelevilta yhtiöiltä nykyistä tarkempia ympäristösuunnitelmia.

Ympäristöministeri Ville Niinistön (Vihr.) mukaan kaivosyhtiöt vähättelevät usein ympäristövaikutuksia lupahakemuksissa.

Suuri osa kaivosten ympäristöongelmista johtuukin ministerin mukaan siitä, etteivät yritykset ole olleet alunperinkään sitoutuneita ympäristön suojeluun.

- Onhan näissä Suomen kaivosprosesseissa vähän tämmöistä höpläytyksen makua: Annetaan alueen asukkaille alkuperäisissä ympäristövaikutuksien arvioinnissa vain se minimikäsitys siitä, mitä on tapahtumassa eikä kerrota kaikkia tietoja, ympäristöministeri sanoo MTV3 Huomenta Suomessa.

- Itse olen korostanut sitä, että yritysten pitää alusta saakka ottaa yhteiskuntavastuuta: Asukkailla on oikeus kaikkeen tietoon siitä, mitä tarkoittaa käytännössä, jos prosessissa erkanee uraania.

- Ympäristövaikutusten pitäisi oikeasti ohjata näitä hankkeita.

(MTV3)

Katso ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr.) haastattelu: (Huomenta Suomi 4.4.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot