Mainos
Mainos

Niinistö kampanjoi jälleen teemanaan työ

Pahvimukillinen kahvia, S:n muotoinen keksi ja kaunista puhetta suomalaisen työn merkityksestä. Näitä tarjoiltiin tänään presidenttiehdokas Sauli Niinistön kampanjataiston ja -kahvilan avajaisissa Helsingin Pohjoisesplanadilla.

Avajaispuhetta kuunteli sankan toimittaja- ja kuvaajajoukon seassa arviolta parisenkymmentä kansalaista, joille Niinistö vakuutti pitävänsä kaikkea työtä arvokkaana.

Niinistön iskulause on tällä kertaa "Suomella töissä", mikä on hänen mukaansa jatkumoa viime presidentivaalien "Työväen presidentti" -teemalle. Pyrkimyksenä on korostaa presidenttiyden luonnetta palveluammattina.

– Se on mahdollisuutta ja halua olla käytettävissä vaikkapa sitten maan hallitukselle, jos epämuodollisen iltakahvin puitteissa keskusteluhaluja riittää, selitti Niinistö.

Niinistö on ehdottanut niin sanottua Mäntyniemen iltakoulua, jossa presidentti voisi tavata hallitusta epävirallisesti ja säännöllisesti. Keskustajohto tyrmäsi idean eilen keskustelutilaisuudessaan. Sitä pidettiin presidentin sekaantumisena asioihin, jotka eivät hänelle kuulu.

– Aikamoinen arvoitus on, jos vapaa keskustelu koetaan jotenkin haitaksi, se on käsittämätöntä, vastasi Niinistö kritiikkiin.

Selitti kannatuksensa laskua

Niinistö ihmetteli myös Paavo Väyrysen puheita siitä, että Niinistö olisi viemässä Suomea Natoon. Hänestä tulkinta on väärä. Niinistö on sanonut olevansa valmis pohtimaan Nato-jäsenyyttä, jos eurooppalainen yhteistyö ei enää kata kaikkia Suomen turvallisuustarpeita.

– Sellaiseen keskusteluun minä en suostu, että ensi tungetaan sanat minun kurkkuuni ja sitten ne tyrmätään, Niinistö sivalsi.

Kokoomuksen ehdokas vakuutti toimittajille, ettei hän hätkähdä kannatuksensa laskusta kertovia galluplukuja. Tänään julkaistun Helsingin Sanomien mielipidemittauksen mukaan Niinistön kannatus on pudonnut kuukaudessa kuusi prosenttiyksikköä 44 prosenttiin. Suosiotaan nostavat perussuomalaisten Timo Soini ja erityisesti kyselyn kolmonen, keskustan Väyrynen. Soini on kivunnut 11:een ja Väyrynen 10 prosenttiin.

Niinistön mukaan oli odotettavissa, että osa äänestäjistä ryhtyy ajattelemaan vaaleja puoluesidonnaisemmin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme