Mainos
Mainos

Niinistö kiistää Ylen armeijatiedot: Kyse voi olla tarkoituksellisesta väärän tiedon levittämisestä

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kertoo STT:lle, ettei Puolustusvoimat rajoita millään tavalla Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten ottamista töihin.

– Tässä voi olla kyse informaatio-operaatiosta, jolla syötetään tarkoituksella virheellistä tietoa varteenotettavan median kautta.

Yle kertoi aiemmin tänään, ettei Puolustusvoimat ole ottanut töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia. Näin on toimittu Ylen mukaan jo jonkin aikaa.

Ylen mukaan lisäksi varusmiespalvelukseen tulevien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan. Heitä ei enää kouluteta sellaisiin tehtäviin, joissa on mahdollisuus päästä käsiksi turvallisuuden kannalta merkittävään tietoon, Yle kertoo.

Niinistö arveli, että kyse voi olla myös jonkun yksittäisen henkilön tulkinnasta. Hän korostaa, ettei tämmöistä tapausta ole Puolustusvoimissa tunnistettu.

– Tätä on nyt Pääesikunta selvittänyt. Tällaista salaista kaksoiskansalaisuuteen liittyvää ohjeistusta tai ylipäätään minkäänlaista ohjeistusta mitä Yle väittää Puolustusvoimilla olevan, niin sellaista ei ole. Niinistö sanoo.

Hänen mukaansa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus ei ole ollut esteenä virkaan pääsemiseksi.

– Varusmiespalveluksessa kaksoiskansalaisuus ei edes tule esille, ellei henkilö halua itse halua tuoda sitä esille, Niinistö kuittaa.

Ylelle Niinistö kertoi myöhemmin, että hän aikoo laittaa vireille lakihankkeen, jolla kaksoiskansalaisten pääsy sotilasvirkoihin voitaisiin estää.

Puolustusvoimat hämmästyi 

Puolustusvoimien koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Jukka Sonninen sanoi STT:lle, että Puolustusvoimissa ollaan hämmästyneitä Ylen uutisesta Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisista. 

Hän korostaa, ettei pääesikunnassa ole minkäänlaista ohjeistusta tai normia kaksoiskansalaisten palkkaamisesta töihin. Hänen mukaansa kaksoiskansalaisten erottelu olisi viime kädessä syrjintää.

– Me toimimme lain mukaan, ja laki sanoo, ettei se ole edes mahdollista, Sonninen vakuuttaa.

– Emme me missään muissakaan asioissa erotella, ei kielen perusteella, ei uskon, ei rodun, eikä sukupuolenkaan perusteella.

Puolustusvoimat tekee turvallisuusselvityksiä, mutta niissäkään Sonnisen mukaan ei ole kaksoiskansalaisia koskevaa ohjetta tai normia, vaan kyse on kokonaisharkinnasta.

Yle: Niinistön väite täysin perätön 

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen pitää uskomattomana puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) väitettä, jonka mukaan Puolustusvoimia koskevassa Ylen uutisessa voi olla kyse informaatio-operaatiosta. 

Venäläinen kertoo, että Ylen juttu perustuu puolustusministeriössä merkittävässä asemassa olevaan luotettavaan lähteeseen ja esimerkkitapauksiin. Lisäksi Ylen toimittaja on Venäläisen mukaan nähnyt asian vahvistavan sähköpostiasiakirjan.

– Väite, että meitä olisi käytetty jonkinlaisen informaatio-operaation käsikassarana on täysin perätön, Venäläinen sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot