Mainos
Mainos

Niinistö: Kokoomus ei estä omiaan ottamasta kantaa

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö kiistää keskustan presidenttiehdokkaan Esko Ahon vihjailut siitä, että kokoomus olisi yrittänyt estää tunnettuja vaikuttajiaan ottamasta julkisuudessa kantaa kummankaan ehdokkaan puolesta.

-Mitään rajoituksia ei ole henkilöille asetettu. Puoluehallituksessa ei ollut alkuunkaan tällaista esillä. Päinvastoin totesin, että on sitten jokaisen asia, miten haluaa ulos tulla, Niinistö sanoi tänään STT:lle.

-Olen todennut hyvin monille kansanedustajille, jotka minulta ovat kysyneet (kantaa julkiseen tuenilmaisuun), että siitä vaan, jos siltä tuntuu.

Niinistö ihmettelee muutenkin Ahon

Esko Aho

tapaa puuttua kokoomuslaisten toimintaan tässä tilanteessa.

-Olisiko nyt keskustan ja Ahon kannalta viisaampi käydä vaalitaistelua jäljellä olevan kahden ehdokkaan välillä. Tämä on vilpitön neuvo, Niinistö sanoi.

Aho purki pettymystään kokoomuslaisten vaitioloon eilen kiertueellaan Hämeessä. Hän sanoi odottaneensa, että vaikuttajat puolueissa toimisivat ja ottaisivat kantaa.

-Tässä suhteessa on ollut hivenen yllättävää, että kokoomuksen puolella on tietoisella puoluepäätöksellä sidottu käsiä kannanotoista, Aho sanoi. Aho arveli, että puolueen johtoa ja keskeisiä vaikuttajia koskeva suositus olisi tehty kokoomuksen puoluehallituksessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme