Mainos
Mainos

Niinistö: Kreikka-ilmiö äärimmäisen vakava

Kreikan vaalitulos ja ongelmat uuden hallituksen muodostamisessa osoittavat presidentti Sauli Niinistön mukaan sen, että maa on joutunut yhteiskunnalliseen murrokseen.

- Olemme siinä mielessä hyvin erikoisessa tilanteessa, että tällaisissa perinteisissä demokratioissa alkaa ikään kuin luottamus horjua. Siitähän tuo vaalitulos kertoo, Niinistö totesi.

Ilmiö on Niinistön mukaan äärimmäisen vakava.

- Kysymyksessä ei ole enää pelkästään finanssikriisi vaan enemmän sitten jo yhteiskunnallinen kriisi, presidentti arvioi.

Niinistö toivoo, että Kreikkaan muodostuisi sellainen hallitus, joka "tarttuisi härkää sarvista". Hän kuitenkin arvioi, että edessä on suuri yhteiskunnallinen murros.

- Kun ihmiset ovat tuolla tavalla reagoineet - äänestäneet vanhoja puolueita vastaan - niin ei siinä ihan heti palata ikään kuin vanhaan kaavaan takaisin. Voi olla, että tässä on aika paljon murrosta edessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme