Mainos
Mainos

Niinistö kritisoi kovalla kädellä eläkepomojen palkkioita

Presidentti Sauli Niinistö kritisoi kovalla kädellä eläkevakuutusyhtiöiden pomojen palkkioita ja bonuksia. Niinistön mukaan eläkepomojen palkkioista puuttuu maltti.

– Maltillisuus ei ole ollut eläkevakuutusyhtiöiden johdon palkkaratkaisuissa hallitseva tekijä. Ja siellä näyttää olevan jotain päällekkäisiä kannustimiakin, Niinistö sanoi tänään Finlandiatalossa Suurlähettiläspäivillä.

Niinistö muistutti, että eläkeyhtiöt keräävät tulonsa pakollisista maksuista, jolloin niillä on puolijulkinen rooli yhteiskunnassa.

– Ne eivät päätä pelkästään omista asioistaan, vaan eläkeyhtiöt omistavat huomattavan määrän suomalaista teollisuutta ja elinkeinoelämää, ovat edustettuina niiden hallituksissa muun muassa.

Niinistö osoittaakin sormellaan eläkeyhtiöiden hallituksia, joissa istuu paljon yhteiskunnallisia vaikuttajia.

– Onko siellä vakavasti mietitty sellaista yhteiskuntaeettistä puolta silloin, kun käytetään puhevaltaa eläkeyhtiöissä itsessään tai eläkeyhtiö käyttää puhevaltaa elinkeinoelämän teollisissa yrityksissä? Niinistö kysyy.

Niinistö alensi alkuvuodesta omaa palkkiotaan ja olisi toivonut sitä kautta maltillisuuskeskustelun leviävän Suomessa. Niin ei kuitenkaan presidentin mukaan käynyt.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme