Mainos
Mainos

Niinistö: Louhintaverolla kymmenien miljoonien tuotot

Hallitus harkitsee kaivosteollisuudelle ympäristöperusteista louhintaveroa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Kyse olisi haittaverosta, jonka suuruus määräytyisi esimerkiksi louhitun maa-ainesmäärän mukaan.

– Meidän varsin liberaalin kaivoslainsäädännön vaarana on, että hyöty suomalaisten mineraalien käyttämisestä valuu ulkomaisille yhtiöille, ja meille jää lähinnä ympäristöhaittoja ja lyhytaikaisia työllisyyshyötyjä. Pitää varmistaa, että myös valtiolle ja kunnille kokonaistaloudellisesti on hyötyä kaivosteollisuudesta, joka kuitenkin on merkittävästi ympäristöä kuormittava ala, ympäristöministeri Ville Niinistö kertoo MTV3 Uutisille.

Niinistön mukaan louhintaveron suhteen puhutaan helposti kymmenien, jopa yli sadan miljoonan euron verotuotosta.

– Louhintaveroa pitäisi ryhtyä valmistelemaan, ja se vaatii keskustelua muiden ministereiden ja hallituksen kanssa. Jos tämä hallitus siihen sitoutuu, on se vielä tällä hallituskaudella mahdollista toteuttaa.

(MTV3)

Katso ympäristöministeri Ville Niinistön kommentit:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot