Mainos
Mainos

Niinistö: Maaltapakoa on liioiteltu

Ihmisten pakkautuminen harvoihin Suomen asutuskeskuksiin ei ole valtiovarainministeri Sauli Niinistön mielestä kovin huolestuttavaa. Niinistö sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa, että maaseudun autioituminen on kiistanalainen väite, vaikka muuttoliike hipookin nyt 70-luvun huippuvuosia.

Niinistö huomauttaa, että puolitoista miljoonaa suomalaista viettää maalla kaksoiselämää kesämökeillään. Hyvinvoinnin lisääntyessä yhä useammalla on varaa asua kahdessa paikassa. Niinistön mukaan muuttoliikettä on pyritty hillitsemään, mutta pakolla ketään ei hänen mielestään voi pitää syntymäseudullaan.

Kolmikanta saa jatkua

Niinistö haluaa jatkaa kolmikantayhteistyötä työmarkkinoilla tulevaisuudessakin. Hänen mukaansa nykyhallituksen kokemukset kolmikantaisesta sopimusjärjestelmästä ovat olleet selkeästi myönteisiä.

Niinistön mielestä yhteistyö on tuloksellista, kun kolmikannan osapuolet - työnantajat, ammattiliitot ja valtiovalta - pysyvät omalla reviirillään.
-Lisäksi kaikkien on ymmärrettävä työelämän joustojen välttämättömyys, sanoi Niinistö.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme