Mainos
Mainos

Niinistö: On selvitettävä, mistä koko ilmaharjoituksessa on kyse

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toppuutellut Viron ilmaharjoituksesta syntynyttä kohua. Niinistön mukaan Suomi ei ole edes saanut kutsua Viron Ämarissa pidettävään ilmaharjoitukseen. 

– Meidän pitää tietää tarkoin, mistä oikein on kysymys. Suomen pitää tietää, mihin meitä halutaan mukaan, jos saamme kutsun. Tämän takia olen puuttunut  koko tähän keskusteluun, sanoo Niinistö.

Niinistön mukaan ajatus Yhdysvallat-vetoisesta harjoituksesta Virossa nousi esiin presidentti Barack Obaman taannoisella Viron-vierailulla. Niinistön mukaan Suomen ja Ruotsin toivottaisiin jollain tavalla olevan osallisina, mutta yksityiskohdista ei ole tietoa.  

Niinistön mukaan Suomi on aiemminkin harjoitellut Nato ilmavoimien kanssa Virossa. Hänen mukaansa tämä harjoittelu tulee jatkumaan. Niinistö sanoo, ettei ole havainnut kenenkään kyseenalaistavan tätä. 

– Nyt on kuitenkin kyse harjoituksesta, johon Yhdysvaltain koneita tulisi mukaan, tämä ei siis ole Naton harjoitus.  Meidän on Islannin opin mukaisesti otettava selvää, mistä tässä kaikessa on kysymys, Niinistö toteaa.

Suomen ulkopoliittisen johdon on kerrottu olevan erimielinen siitä, tulisiko Suomen osallistua Viron ilmaharjoitukseen. Niinistön mukaan on perätön väite, että joku olisi vaatinut vetäytymään jostain harjoituksesta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on aiemmin kommentoinut keskustelua Suomen osallistumisesta Yhdysvaltojen ja Viron ilmaharjoitukseen. Presidentti Niinistö piti asiasta iltapäivällä tiedotustilaisuuden Presidentinlinnassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme