Mainos
Mainos

Niinistö: Pahin vasta edessä

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö on huolissaan Suomen tulevien vuosien taloudesta. MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Niinistön mukaan velaksi ei voi elää ikuisesti.

- Nyt budjetista noin neljännes on velanottoa. Sitähän voi jatkaa joitakin vuosia, mutta ei ikuisesti.

Niinistö uskoo, että talouden pahimmat ajat ovat vielä edessä. Hänen mukaansa nyt olisi jo syytä miettiä, miten nykyisestä velanotosta selvitään tulevaisuudessa. Niinistö ehdottaakin, että Suomeen perustettaisiin riippumaton talousneuvosto.

- Olen ajatellut, että Suomessakin voisi olla hyvä olla tällainen vakausneuvosto, joka olisi lähinnä asiantuntijoista koostuva. Sillä ei olisi päätösvaltaa mutta se olisi keskusteleva elin. Tällainen löytyy jo muun muassa Ruotsista ja Saksasta.

Katso Jussi Kärjen juttu

Katso eduskunnan puhemies Sauli Niinistön haastattelu (Huomenta Suomi 20.11.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot