Mainos
Mainos

Niinistö palkkiostaan: Tarkoitus ei ollut yllyttää muita palkka-aleen

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi tänään ensimmäisen kerran toivettaan alentaa omaa palkkiotaan. Niinistön mukaan alentamalla palkkiotaan hän halusi pitää vaalilupauksensa ja puhua oikeudentunnosta.

– Halusin puhua epäitsekkyydestä. Ei suomalainen ymmärrä, jos yhtiössä, jossa ihmisiä irtisanotaan, samaan aikaan irtisanojat erikseen palkittaisiin.

Niinistön mukaan tarkoitus ei ollut yllyttää muita palkka-aleen.

– Kun puhun oikeudentunnosta ja epäitsekkyydestä, tarkoitan sillä vähän toista asiaa kuin mitään yllykettä palkanalennuksiin tai välttämättä mihinkään omakohtaisiin säästötoimiin muidenkaan osilta. Olin vähän yllättynyt kansanedustajien reaktioista, Niinistö sanoo.

MTV3:n uutiset kertoi kaksi viikkoa sitten, että Niinistö haluaa alentaa omaa palkkiotaan reilulla viidenneksellä. Tämän jälkeen puhemies Eero Heinäluoma (sdp) sanoi, että kansanedustajat saattavat seurata perässä presidentin esimerkkiä. Palkkakeskustelu laajeni myös yritysjohtajiin ja yhteiskunnan eri puolille.

– On ihan mielenkiintoista nähdä, kuinka monta rönsyä yhdestä jutun siemenestä lähtee, Niinistö sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme