Mainos
Mainos

Niinistö-postimerkki julki tänään

Itella Posti Oy julkaisee tänään juhlapostimerkin tasavallan presidentti Sauli Niinistön 65-vuotispäivän kunniaksi. Merkin suunnittelusta vastaa emeritusprofessori Tapio Vapaasalo Aalto-yliopistosta.

Professori Vapaasalon mukaan tavoitteena oli suunnitella postimerkki, joka korostaa presidentin arvojohtajuutta.

– Valittu tyyli heijastaa Sauli Niinistön persoonaa ja asemaa tunnistettavalla tavalla. Merkissä esiintyy yhtäaikaisesti sekä persoona että asema läsnäolevasti, mutta presidentillisen hallitsevasti.

Perinteiset presidenttimerkit ovat noudattaneet muotokuvamaalauksen perinnettä. Sauli Niinistön postimerkki perustuu valokuvaaja Pertti Nisosen ottamaan valokuvaan. Postimerkkiarkkiin on painettu tasavallan presidentin ajattelua kuvaava lause Kaikki työ on arvokasta - Allt arbete är värdefullt.

Pelkistetty postimerkki on tyylikkään mustavalkoinen.

Valtionpäämiehet ovat maailmalla perinteisiä ja suosittuja postimerkkien aiheita. Suomessa jokaisesta maamme presidentistä on julkaistu postimerkkejä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme