Mainos
Mainos

Niinistö: Ruotsi liittyy Emuun ennen vuotta 2002

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) uskoo, että Ruotsi liittyy talous- ja rahaliitto Emun kolmanteen vaiheeseen vielä ennen vuotta 2002, jonka alusta yhteinen valuutta euro otetaan käyttöön myös seteleinä ja kolikkoina.

Niinistö sanoo tämänpäiväisen Iltalehden haastattelussa, että Ruotsissa sisäiset paineet euroon siirtymiseen kasvavat, koska elinkeinoelämä ryhtyy käyttämään euroa. Ruotsalaiset yritykset alkavat käyttää euroa tili- ja maksuvaluuttana jo vuoden 1999 alusta. Iltalehden haastattelussa Niinistö toistaa kantansa, ettei ole käytettävissä kokoomuksen puheenjohtajaksi enää kesän 1999 jälkeen. Niinistö muistuttaa sanoneensa, että "paljon on Niinistön muututtava, jos tilanne toiseksi muuttuu".
-Eikä Niinistössä ole sen jälkeen tapahtunut mitään kehitystä muutoksen suuntaan, ei ainakaan myönteiseen suuntaan, Niinistö sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme