Mainos
Mainos

Niinistö sittenkin kansanedustajaehdokkaaksi?

Niinistön ehdokkuus julkistettiin eilen Suomen kuvalehden nettisivuilla.

Sauli Niinistön mahdollinen eduskuntavaaliehdokkuus sähköistää tunnelmaa Uudenmaan vaalipiirissä. Niinistön ehdokkuus julkistettiin eilen Suomen kuvalehden nettisivuilla.

Niinistön itsensä odotetaan tulevan julkisuuteen asiassa muutaman päivän sisällä.

Uudellamaalla Niinistö haastaa ehdokkuudellaan muun muassa pääministeri Matti Vanhasen. Edellisissä eduskuntavaaleissa Keskustan vaalivoiton yksi tärkeimmistä tekijöistä oli Tanja Saarelan, silloisen Karpelan, suuri äänisaalis Uudellamaalla.

Keskustan ja SDP:n puoluesihteerit pitävät Niinistön mahdollista ehdokkuutta myönteisenä asiana suomalaiselle demokratialle, vaikka tervetuliaistoivotukset ovatkin hiukan happamia.

- Niinistö tavallaan peruu viimekeväiset puheensa ja tietysti kokoomuksellehan tällä on suuri merkitys ja myös suomalaiselle demokratialle. Niinistön lähtö on positiivinen asia ja mielenkiinnolla odotamme nyt hänen ilmoittautumistaan myös kokoomuksen pääministeriehdokkaaksi, keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoo.

- Keskustalla entinen puheenjohtaja Paavo Väyrynen on tulossa ehdolle ja nyt näyttää, että myös kokoomuksessa vanhaa puheenjohtajaa lämmitellään. Ei sitä tiedä miten muissakin puolueissa vielä joku saattaa innostua, SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta pohtii.

Kokoomuksen vanhat puheenjohtajat ovat innostuneista myös ehdokkuudesta. Puolueen entinen puheenjohtaja ja useiden eduskuntavaalien ääniharava Pertti Salolainen asettuu tiettävästi ehdolle Helsingin vaalipiirissä.

Kokoomuksen puoluejohto ei halunnut tänään kommentoida Niinistön mahdollista ehdokkuutta millään tavalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme