Mainos
Mainos

Niinistö sivaltaa arvostelijoitaan

Valtionvarainministeri Sauli Niinistö sivaltaa Turun Sanomissa suorasukaisin sanoin arvostelijoitaan. Ministerin kolumnissa kipakkaa palautetta saavat arkkipiispa Jukka Paarma ja ministeri, kansanedustaja Pertti Paasio.

-Useaan otteeseen tämänkin lehden palstoilla olette tuoneet esiin, miten kylmää, kovaa ja paheksuttavaa talouspolitiikkamme jälki on ihmisille ollut. Arvostelunne on koskettanut ja koskenut, Niinistö kirjoittaa. Kolumnissaan Niinistö penää, miten taloudessa olisi puhuteltujen mielestä pitänyt toimia toisin.

Ministeri tahtoisi tietää myös, miten Paarma ja Paasio itse ovat oppejaan soveltaneet. Niinistö muistuttaa esittäneensä viime kesänä tuntuvaa veronalennusta, joka oli painotettu erityisesti pienituloisille. Kirkolliset moitteet olivat ministerin mukaan kuitenkin tuolloin yllättävän ankaria.

-Tämä ei ollenkaan estänyt Suomen evankelisluterilaista kirkkoa parin kuukauden päästä viime syksynä allekirjoittamasta tulopoliittista sopimusta, jossa veronalennuksia edelleen lisättiin ja kaiken lisäksi niin, että pienituloisten painotus kokonaan puuttui, Niinistö piikittää.

Köyhien asialla


Niinistön mukaan Paasio on puolestaan arvostellut Paavo Lipposen molempia hallituksia uusliberalistisesta politiikasta ja erityisesti rikkaiden veronalennuksista.

-Paasio unohtaa, mikä oli Holkerin-Paasion hallituksen oman työn jälki. Silloin suurituloisten veronalennukset olivat suhteellisestikin, saati markkamääriltään, tuntuvasti suurimmat, Niinistö toteaa. Myöskään Holkerin-Paasion hallituksen yleisen talouspolitiikan linja ei saa Niinistöltä kiitosta.

-Niin lujaa ja niin väärään suuntaan ei maailmanhistoriassa varmaan ole monta kertaa menty kuin tuo hallitus juuri laman alla, Niinistö niittaa. Kolumnissaan Niinistö haastaa Paasion ja Paarman keskusteluun nyt ehdotetun budjetin köyhyyspaketin osista.

-Kun näyttää siltä, ettei kaikkein köyhimpien asian auttamista ollenkaan suvaittaisi, Niinistö näpäyttää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme