Mainos
Mainos

Niinistö Soinin Britannian-matkasta: Ei siellä EU:ta hajotettu

Presidentti Sauli Niinistö kiersi Varsovassa kysymyksen siitä, kuinka hyvin ulkoministeri Timo Soinin Britannian matka on linjassa Suomen EU-politiikan kanssa.

STT:n toimittaja kysyi presidentiltä Suomen median yhteisessä tiedotustilaisuudessa, horjuttiko Soinin Britannian matka EU:n yhtenäisyyttä. Niinistö mietti hetken ja vastasi siihen varovaisesti.

– Sen perusteella mitä minä olen asiasta kuullut, niin ei siellä taidettu EU:ta hajottaa kuin kasatakaan. En ole tällaisia uutisia nähnyt, Niinistö vastasi lyhyesti ja päätti tiedotustilaisuudensa tähän.

Lopuksi Niinistö kiitti toimittajia ja toivotti heille hyväntuulisesti hyvää kotimatkaa. 

– Hyvää kotimatkaa niille, jotka kotio pääsevät, minä ainakin. 

Aiemmin kovaa kritiikkiä eduskunnasta

Soinia on eduskunnassa arvosteltu kovin sanoin siitä, että hän on hajottanut EU-linjaa Britanniassa puhumalla Suomen mahdollisesta EU-erosta brittimediassa.

– Hallitusohjelman vastaista, kritisoi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

– Häkellyttävän alhaista populismia, ryöpytti puolestaan vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Myös kokoomuksen puheenjohtaja, valtionvarainministeri Petteri Orpo on kritisoinut Soinin vierailua ja kommentoinut muun muassa Twitterissä edellyttävänsä, että Suomen ulkoministeri edustaa ulkomailla Suomen hallituksen linjaa.

Orpon mukaan Soinin toiminta ei ole eduksi Suomelle, vaan aiheuttaa epävarmuutta Suomen ja koko unionin linjan yhtenäisyydestä.

Soini on puolestaan itse kommentoinut vierailua kertomalla tavanneensa brittiläisiä sidosryhmiä muttei kuitenkaan Ukip-puolueen Brexit-arkkitehtia Nigel Faragea.

– Suomi on vapaa maa, keskustella saa, Soini on todennut. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme