Mainos
Mainos

Niinistö: Suomen ja Venäjän suhde ei erityisen kireä

Presidentti Sauli Niinistö sanoo olevansa huolestunut lännen ja Venäjän suhteista, mutta lisää samalla, etteivät Suomen ja Venäjän suhteet ole erityisesti kiristyneet. Niinistö kommentoi suhteita MTV:n Huomenta Suomessa.

– Olen ollut huolestunut siitä, että lähestytään kylmän sodan portteja, että epäluuloinen tunnelma lisääntyy. Mutta tämä koskee isompaa kuvaa, eli länsi kontra Venäjä tai päinvastoin.

 – Suomen kohdalla ajateltuna emme ole nähneet mitään erityistä kiristymistä juuri Suomen ja Venäjän suhteen. Vaikka olemme tietysti osa länttä, on suhteemme Venäjään erityinen, koska satumme olemaan myös naapureita. Olisi meidän etumme, ettei tämä naapuruussuhde kiristyisi, eikä kylmän sodan portti aukeaisi.

Niinistö ilmaloukkauksista: Toivottavasti niitä ei tarvitse enää katsella

Presidentti Niinistö sanoi toivovansa, ettei viime aikojen ilmatilaloukkauksia enää tapahtuisi.

– Ilmatilaloukkauksia on ollut yksittäisiä kappaleita. Niitä on ollut ehkä enemmän kuin viime vuosina, mutta toisaalta saman verran kuin mihin 90-luvulla totuttiin. Ne ovat hankalia ja ikäviä ilmiöitä. Toivotaan ettei sellaisia tarvitse enää katsella.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme