Mainos
Mainos

Niinistö: Suomi ei saa jakaantua enää

Tuleva presidentti Sauli Niinistö on pitänyt ensimmäisen tiedotustilaisuutensa. Hän ei vielä halunnut linjata esimerkiksi ulkopoliittisia ajatuksiaan presidenttinä, koska aloittaa virassaan vasta maaliskuun alussa. Hän esitti sen sijaan toiveen, että Suomi ei jakaantuisi.

- Meidän pitää pitää vakavasti mielessä, että Suomi ei saa enää jakautua, vaan me kaikki olemme tärkeitä tässä maassa ja pidämme toinen toisemme mukana., Niinistö vastasi kysymyksiin äänestysvilkkauden vaihtelusta eri puolilla Suomea. Hän toivoo tutkijoiden selvittävän tätä vaihtelua.

Niinistö otti kuitenkin kantaa armeijan säästötarpeisiin. Niinistön mukaan yhteistyö Pohjoismaiden kanssa voi olla yksi vastaus. Yhteistyötä voisi lisätä Niinistön mielestä erityisesti Ruotsin kanssa maiden yhteneväisen aseistuksen vuoksi.

Puolustusyhteistyötä voitaisiin tehdä Niinistön mukaan myös EU-maiden kanssa, jotka eivät kuulu Natoon. Kyse olisi etenkin materiaaliyhteistyöstä.

Pohjoismaiden yhteistyö on sujunut Niinistön mukaan hyvin, ja mailla on hänen mukaansa maailmalla hyvä brändi. Kysymys kuitenkin kuuluu, hyödynnetäänkö tätä riittävästi. Tuleva presidentti Niinistö kertoo, että hän aikoo keskustella asiasta muiden Pohjoismaiden kanssa.

Koira hemmotellaan pilalle

Mutta mikä muuttuu, kun presidentti vaihtuu?

- Muutos ei ole itseisarvo, mutta kun henkilö muuttuu, se näkyy jollakin tavalla, Niinistö totesi.

Aikaisemmin päivällä Niinistö vieraili tulevassa virka-asunnossaan Mäntyniemessä nykyisen presidentin Tarja Halosen vieraana.

- Siellä pystyy elämään, kaikkeen sopeutuu, Niinistö kertoi ja arveli Lennu-koiransa sopeutuvan parhaiten.

- Lennu tullaan hemmottelemaan pilalle, Halonen vitsaili.

Muuttopäivää Mäntyniemeen ei ole vielä sovittu.

Niinistö ei myöskään vielä kertonut lähimpiä avustajiaan eli kabinettiinsa kuuluvia henkilöjä.

Niinistö aikoo jatkaa Tukikummit ry:n puheenjohtajana, mutta eroaa Palloliiton johdosta. Säätiö tekee työtä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme