Mainos
Mainos

Niinistö: Suomi mukaan eurooppalaisen puolustuksen rakentamiseen

Niinistön mukaan Eurooppaan on luotava järjestelmä, joka täyttää sen tilan, joka ennen kuului Natolle.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö haluaa Suomen olevan mukana rakentamassa eurooppalaista turvallisuusjärjestelmää. Se, että Suomi ei kuulu Natoon, ei ole Niinistön mukaan syy ulkopuolelle jättäytymiseen.

- Sen pitäisi päinvastoin olla syy sille, että ollaan mahdollisimman aktiivisesti mukana, Niinistö sanoo tänään ilmestyneessä Salon Seudun Sanomien haastattelussa.

Niinistö kertoo olevansa kyllästynyt hyssyttelyyn eurooppalaisen puolustusjärjestelmän ympärillä. Hänen mukaansa Eurooppaan on luotava järjestelmä, joka täyttää sen tilan, jonka Naton läsnäolo Euroopassa on tähän saakka täyttänyt.

- Sen väheneminen on paikattava jollain. Oli se sitten "eurooppalainen nato" tai vastaava. Tärkeää on kuitenkin, että Suomi on mukana, kun sitä rakennetaan. Jos Suomi seuraa sivusta, se voi joutua tilanteeseen, jossa muiden rakentamaan puolustusjärjestelmään voi vain mennä mukaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme