Mainos
Mainos

Niinistö: Suomi on design-maana kokoaan suurempi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään avannut designpääkaupunkivuoden Paviljongin Helsingissä.

Designmaana Suomi näkyy ja vaikuttaa Niinistön mielestä maailmalla kokoaan suurempana.

Niinistön mukaan Helsingillä on syytä ylpeyteen, kun se voi Paviljongin myötä esitellä asukkailleen ja kesävierailleen uudenlaista kaupunkikuvaa.

Designpääkaupunkivuoden Paviljonki on kaupungin keskustassa sijaitseva kaikille avoin tila, jossa voi tutustua muotoiluvuoden teemoihin ja tekijöihin.

Presidentin näkemyksen mukaan Paviljonki on paikka, johon on helppo astua sisään.

– Paviljongissa voi aistia designpääkaupunkivuoden tunnelman sekä inspiroitua pohtimaan omaa arkea ja muotoilua, presidentti luonnehti.

"Suomalaista puuta, mäntyä ja kuusta"

Presidentti Niinistö pohdiskeli myös muotoilun taloudellista merkitystä. Hän näkee, että muotoilu tuo Suomelle sekä kilpailukykyä että hyvinvointia.

– Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että yritysten menestys on yhteydessä niiden design-osaamiseen. Menestyvät kansainväliset yritykset panostavat designiin, Niinistö muistutti.

– Muotoilu tarjoaa edelleen myös Suomelle ja suomalaisille yrityksille kehittymisen mahdollisuuksia, presidentti sanoi ja ilmoitti kannustavansa erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä tutkimaan designin kautta avautuvia ideoita ja rohkeasti myös tarttumaan niihin.

Paviljongin arkkitehtuuri sai Niinistöltä runsain mitoin kehuja.

– Rakentamisessa on oivaltavasti hyödynnetty suomalaista puuta, mäntyä ja kuusta, Niinistö kiitteli.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot