Mainos
Mainos

Niinistö tapaa Obaman

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa USA:n presidentin Barack Obaman yhdessä pohjoismaisten päämiesten kanssa.

Tapaaminen on Tukholmassa 4. syyskuuta.

Kutsu tuli Suomen valtiojohdolle. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Jyrki Katainen sopivat viime viikon perjantain presidentinesittelyn yhteydessä, että Ruotsiin lähtee presidentti Niinistö.

– Asiasta sovittiin hyvässä yhteisymmärryksessä, kertoo valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko MTV3 Uutisille.

MTV3 Uutiset tavoitti myös pääministeri Kataisen. Kataisen mukaan Suomessa on tapana, että presidentit tapaavat presidenttejä. Perustuslain mukaan Yhdysvaltain suhteet kuuluvat nimenomaan presidentille.

Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin isännöimän työillallisen tarkoituksena on vahvistaa Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden kumppanuutta tulevaisuuden haasteisiin vastaamisessa. Siihen ei liity kahdenkeskisiä tapaamisia.

Keskustelussa ovat esillä mm. ulkopoliittinen yhteistyö, globaalin talouskasvun ja kehityksen edistäminen sekä puhdas energia ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Obama perui viime viikolla tapaamisensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa sen jälkeen kun Venäjä oli ilmoittanut antavansa turvapaikan tietovuotaja Edward Snowdenille. Vähän tämän jälkeen hänen kerrottiin vierailevan kuitenkin Ruotsissa ja tapaavan mahdollisesti myös Baltian ja Pohjoismaiden johtoa.

Obama jatkaa Ruotsista matkaansa G20-maiden kokoukseen Pietariin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme