Mainos
Mainos

Niinistö torjuu aravakorkojen alentamisen

Valtiovaraiministeri Sauli Niinistön mukaan aravalainojen korkoja ei tarvitse laskea, sillä tavallisiakin asuntolainoja kysytään vilkkaasti.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö torjuu aravakorkojen alentamisen.

Niinistön mukaan aravakorkojen alennusta ei tarvita, sillä asuntolainoja menee enemmän kuin koskaan, eli asuntoja pystytään hankkimaan. Niinistö jatkaa Helsingin Sanomissa, että ei ole itsetarkoitus, että aravan osuus on tästä jokin tietty määrä.

Koron alennusta ovat vaatineet asuntoministeri Suvi-Anne Siimes ja valtion asuntorahaston johtaja Teuvo Ijäs. Heidän mukaansa valtion tukema asuntotuotanto vähenee, koska nykyinen korkea aravakorko ei houkuta suuria yleishyödyllisiä rakennuttajia kuten VVO:ta ja Satoa tuotantoon.

Vuokra-asuntojonoissa on tällä hetkellä parisataatuhatta ihmistä, joista puolet pääkaupunkiseudulla. Asunnottomina on laskentatavasta riippuen arviolta 10 000-15 000 ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot