Mainos
Mainos

Niinistö tyrmää ehdotuksen tiedustelun valvonnan tehostamisesta

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) tyrmää ehdotuksen, jonka mukaan sotilastiedustelun parlamentaarista valvontaa pitäisi tehostaa Suomessa.

Tehostamista on ehdottanut perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.). Koskisen mukaan näyttää siltä, että eduskuntaa ja sen valiokuntia ei ole informoitu asianmukaisesti sotilastiedustelusta. 

Niinistö toteaa, että ainakin puolustusvaliokunnan johtoa on hänen mukaansa informoitu asiallisesti. 

– Esimerkiksi huomenna valiokunnan delegaatio tutustuu Jyväskylässä entisen viestikoelaitoksen eli nykyisen Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen toimintaan, toteaa Niinistö tiedotteessaan

Koskisen mielestä eduskunnan valiokuntien olisi syytä selvittää miten Suomen signaali- eli sotilastiedustelu tekee yhteistyötä Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n kanssa.

Koskisen mielestä Suomen ei pidä tavoitella signaalitiedustelulakia, joka antaisi mahdollisuuden kerätä massoittain tietoa viestiliikenteestä. Laki voisi vaarantaa kansalaisten ja myös yritysten luottamuksen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme