Mainos
Mainos

Niinistö Ukrainan tilanteesta: Toivottavasti Moskovasta tulisi rauhanviestiä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa olla toiveikas Ukrainan tilanteen ratkeamisen suhteen. 

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande esittelevät tänään rauhansuunnitelmaansa Ukrainan tilanteen raukaisemiseksi Venäjän presidentille Vladimir Putinille.  

Niinistön mukaan nyt eletään tärkeitä hetkiä.

– Tämä on aivan äärimmäisiä keinoja, joihin Euroopan Unioni voi ryhtyä. Toivottavasti nyt on sellaisia oireita, että Moskovasta tulisi rauhanviestiä. Kaikki muu olisi viesti siitä, että sillä tiellä ei päästy eteenpäin ja on vaara, että tapahtuu täysin uusia asioita, Niinistö arvioi. 

Niinistö kommentoi tänään Ukrainan tilannetta tiedotusvälineille Presidentinlinnassa. 

Pelkona tilanteen kärjistyminen

Jos Putin ei tartu rauhantarjoukseen, Niinistö sanoo, että tilanne varmasti jäätyisi. 

Presidentti matkustaa vielä tänään Müncheniin, jossa käydään huomenna keskusteluja Ukrainasta Saksan liittokanslerin Merkelin, Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon ja Yhdysvaltojen ulkoministerin John Kerryn kesken. Niinistö uskoo saavansa silloin ajantasaisen tilannetiedon Ukrainan tilanteesta. 

Mitä jos rauhanneuvottelut epäonnistuvat ja Yhdysvallat päätyy aseistamaan Ukrainaa?

– Se merkitsisi tilanteen kehittymistä sotaisampaan suuntaan. Vaarana on se, että venäläiset vastaavat siihen jollain tavalla, Niinistö sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme