Mainos
Mainos

Niinistö väläyttää presidentti-instituutiosta luopumista

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) väläyttää luopumista kokonaan presidentti-instituutiosta, mikäli valtaoikeuksia kavennetaan nykyisestä. Niinistö tunnetaan presidentin valtaoikeuksien puolustajana.

- Jos todellakin parlamentaarisista syistä katsotaan, että presidentiltä on vietävä valtaoikeuksia ja esittäjät pitävät tätä modernina, niin eikö asia kannattaisi viedä loppuun asti, Niinistö toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Niinistön mukaan instituutiosta luopumalla "siirryttäisiin kerralla ihan uuteen maailmaan". Asiaa pohditaan parhaillaan Christoffer Taxellin johtamassa perustuslakikomiteassa.

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan Niinistö voittaisi presidentinvaalit selvästi, jos vaalit pidettäisiin nyt. Kyselyn mukaan puhemiehen kannatus on suurta kaikkien puolueiden kannattajien keskuudessa, mutta valinta venyisi todennäköisesti toiselle kierrokselle.

Niinistö itse on haluton kommentoimaan gallupin tulosta. Aiemmin hän on todennut, että presidentin virka kiinnostaa häntä päivä päivältä vähemmän.

Lehden kyselyssä selvitettiin kansalaisten mielipiteitä eri ehdokkaiden kannatuksesta presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Tutkimukseen osallistui noin tuhat henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme