Mainos
Mainos

Niinistö valtiopäivien avajaisissa: Velkaantumisen varaan ei voi jättäytyä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui tänään valtiopäivien avajaisissa ja otti kantaa muun muassa velkaantumiseen.

– Suomessa on syytä tarkoin varjella, että yhteiskunnallinen vakaus säilyy. Nyt vallinnee suuri yhteisymmärrys siitä, ettei Suomikaan voi jättäytyä velkaantumisen varaan. Tällä hallituksella ja eduskunnalla onkin edessään vaikea urakka. Julkisen sektorin tasapainottaminen niin, että perusluottamus talouteen ja tulevaisuuteen säilyy, on vaativa tehtävä.

Niinistö suomii hallitusta huonosta hallinnosta

Niinistön mukaan on tärkeää, että joukkoja johdetaan edestä - omalla esimerkillä.

– Jos johto ei näytä hyvää esimerkkiä, ei sitä kohtuudella voi muilta vaatia. Talouskriisin tiimoilta onkin herännyt keskustelua hyvästä hallinnosta - enkä nyt tarkoita välttämättä sote- ja kuntauudistusta. Kyse on laajasta ohjeistuksesta, joka kattaa taloudellisen ja julkisen toiminnan ja ulottuu toiminnan moraalista aina sen tehokkuuteen.

Niinistö muistuttaa, että keskustelusta on syytä edetä toimiin, jotta hyvän hallinnon periaatteet muuttuvat käytännöiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme