Mainos
Mainos

Niinistö: Vanhala sopisi Suomen Pankin pääjohtajaksi

Valtionvarainministeri Sauli Niinistön (kok.) mielestä Euroopan Keskuspankin johtokuntaan valitun Sirkka Hämäläisen tilalle Suomen Pankin pääjohtajaksi tulisi nimetä pankinjohtaja Matti Vanhala. Vanhala on Suomen Pankin johtokunnan jäsen.

-Olen ollut jo syksystä lähtien sitä mieltä, että Suomen Pankin johtajistoon tulisi valita pääjohtaja pankin sisältä. Meidän pitäisi myös miettiä, että pärjäämmekö näissä olosuhteissa neljällä jäsenellä johtokunnassa, Niinistö sanoi tänään Kotkassa. Vanhalan Niinistö nimeäisi pääjohtajaksi jo senkin takia, että hän on sinut EU:n kanssa.
-Nyt Suomen Pankin pääjohtajan tehtävissä muodostuu hyvin keskeiseksi myös EU-yhteys, koska kansallisten pankkien pääjohtajat toimivat Euroopan Keskuspankin neuvostossa. Minusta Vanhala on tuttu niiden asioiden kanssa ja sen takia hyvä johtajaehdokas, Niinistö perusteli.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme