Mainos
Mainos

Niinistö vastustaa yleissitovuuden laajentamista

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö vastustaa työehtosopimusten yleissitovuuden laajentamista uudessa työsopimuslaissa. Niinistö nimittää työsopimuslakikomitean esityksiä ei työ- vaan valtareformeiksi, joilla halutaan vain vahvistaa työmarkkinajärjestöjen valtaa.

Riitaisan työsopimuslakikomitean esitykset julkistetaan lopullisesti ensi viikolla.

Kokoomukselle työsopimuslain uudistaminen on periaatteellinen kysymys, mutta mitä ilmeisimmin myös kysymys jolla puolue nostaa poliittista profiliaan presidentinvaalien huonon tuloksen jälkeen.

Puheenjohtaja Niinistön näkemyksen mukaan hallitusohjelmassa sovittiin, että työehtosopimusten yleissitovuutta ei laajenneta.

Työsopimuslakikomitea sopi viikko sitten yksimielisesti työehtosopimusten yleissitovuuden uudenlaisesta määrittelemisestä, jolla palkkasopimusten yleisitovuus osin laajenee. Uudenlaisen määrittelyn hyväksyivät komiteassa muun muassa SAK ja työnantajajärjestö TT. Sen sijaan pienyrittäjät vastustavat esitystä ja Niinistön mukaan hyvin perustein.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot