Mainos
Mainos

Niinistö Ylelle: Suomi tarvitsee lujuutta torjuakseen pahaa – laittomasti maassa olevan auttamista ei silti pidä säätää rikokseksi

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Ylen Ykkösaamussa Turun parin viikon takaista joukkopuukotusta. Presidentti painotti, että Suomi tarvitsee myös lujuutta torjua pahaa.

– Olemme oppineet elämään hyvän keskellä. Suomessa emme oikein tiedä, miten pahaan vastataan, koska se on täysin meidän ajattelumme ulkopuolella. Hyvän on oltava myös luja, jos paha tulee, Niinistö linjasi.

Hallitus on kaavaillut, että laittomasti Suomessa olevan piilottelu muutettaisiin rangaistavaksi.

– En usko, että (laittomasti maassa olevan) auttamista rikokseksi säädettäisiin. Mutta jos on terroriteosta epäilty, jota joku piilottelee, niin ei sekään kovin hienoa ole. Eikä piilottelu ole paikallaan, vaikka epäilty rikos olisi jotain muutakin kuin terrorismiperäistä. Ei tässä minusta ole sen kummemmasta kyse, Niinistö arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme