Mainos
Mainos

Niinistölle ei löydy haastajaa presidenttipeliin

Ennakkosuosikkeja vuoden 2012 presidentinvaaleihin ei puhemies Sauli Niinistön (kok) lisäksi ole Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä tutkimuksesta. Niinistö saa kansalta 50-prosenttisen tuen kokoomuksen ehdokkaaksi.

Keskustan ja Sdp:n ehdokkaita kansan on vaikea nimetä. Demareista Paavo Lipponen saa 17 prosentin kannatuksen, Erkki Tuomiojaa kannattaa 16 prosenttia. Keskustan ehdokkaista sekä Olli Rehn ja Matti Vanhanen saivat 18 prosentin tuen.

Niinistö on kertonut kiinnostuksensa presidentin tehtävää kohtaan vähenevän. Vanhanen ja Lipponen ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta.

Helsingin Sanomien mukaan politiikan ulkopuolisista ehdokkaista lehden mukaan suosituin ehdokas presidentiksi on Suomen pankin ja Euroopan keskuspankin johtokunnissa työskennellyt Sirkka Hämäläinen.

Seuraavaksi suosituimpia politiikan ulkopuolisista presidentiksi olisivat Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila ja puolustusvoimain entinen komentaja Gustav Hägglund.

(MTV3)

Lue Myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme