Mainos
Mainos

Niinistön ensimmäinen puhe: Presidentti ei ole voittajia varten

Presidentin virkaanastujaisissa presidentti Sauli Niinistö aloitti oman osuutensa valitun presidentin juhlallisella vakuutuksella. Tämän jälkeen puhemies Eero Heinäluoma vastasi Niinistölle toivottaen hänelle onnea vaativaan tehtävään.

- Kiitän Teitä, presidentti Tarja Halonen, arvokkaasta työstänne Suomen kansan parhaaksi sekä kansainvälisen turvallisuuden ja yhteistyön vahvistamiseksi. Työnne jättää erinomaisen lähtökohdan omalle työlleni.

Niinistö muisteli hieman mennyttä kuutta vuotta maailman kriiseineen, kunnes siirtyi puhumaan tulevaisuudesta. Tulevaisuudessa hän keskittyi varsinkin talouskasvuun ja siihen, miten se ja työllisyys saadaan taas jaloilleen.

- Vaihtotase on romahtanut tappiolliseksi, ensimmäistä kertaa pariinkymmeneen vuoteen. Emme myöskään voi jatkaa velkaantumisen tiellä. Ja meilläkin on syytä varmistaa, että eheys säilyy.

Hän puhui myös ulkopolitiikasta ja korosti maiden välisten yhteyksien tärkeyttä.

Puheensa lopuksi Niinistö vielä loi katseen tulevaan:

- Eräs ystäväni antoi minulle viisaan ohjeen: "Presidentti ei voi solahtaa siihen elämänpiiriin, jossa tapaa vain voittajia. Eivät voittajat niinkään presidenttiä tarvitse. Presidentin pitää osata seisoa ihmisen rinnalla myös hädän ja häviön hetkellä".

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot