Mainos
Mainos

Niinistön suunnitelmat selvillä torstaihin mennessä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) aikoo ilmoittaa aikeistaan Suomen Pankin suhteen ensi viikolla, viimeistään torstaina.

Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Huomenna Kiinasta viikon kestäneeltä vierailulta Suomeen palaava Niinistö kertoi Suomen Pankin johtajanpaikkojen avauduttua "harkitsevansa vakavasti" pankkiin hakemista.

Lisää harkinta-aikaa ja työrauhaa hän on halunnut tiettävästi siksi, että ensi viikolla ohjelmassa on mm. EU:n valtiovarainministerikokous (Ecofin). Niinistö ei aio kommentoida asiaa vielä viikonloppuna Kiinasta palatessaan.
Niinistö on vieraillut valtuuskuntineen Pekingissä ja Shanghaissa Euroopan porvaripuolueiden kattojärjestön EDU:n puheenjohtajan ominaisuudessa.

Vierailun aikana ovat olleet esillä ovat myös Suomen ja Kiinan kahdenväliset taloussuhteet. Ohjelmaan kuului mm. tapaaminen Kiinan valtiovarainministeri Xiang Huaichengin kanssa. Lisäksi Niinistö on tavannut useita Kiinassa toimivien suomalaisyritysten edustajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme