Mainos
Mainos

Niinistön vaalimainoksesta manipulaatio netissä: "Haluutko turpaan?"

Kaduilla seisovat vaalimainokset joutuvat tunnetusti ilkivallan kohteeksi, mutta nykyään kyytiä saavat myös ehdokkaiden nettimainokset.

Esimerkiksi presidenttiehdokas Sauli Niinistöstä on kiertänyt muun muassa Facebookissa kaksi mainoskuvaa, jotka ovat saaneet netissä uuden elämän.

Toisessa Niinistö näkyy käärimässä hihojaan vaalimainoksensa kuvassa. Niinistön normaalin mainostekstin sijaan kuvaan on kuitenkin liitetty teksti, jossa kysytään: "Haluutko turpaan?".

Toisessa kuvassa Niinistön "mainos" näkyy puolestaan Helsingin Sanomien sivuilla. Kuvassa Niinistön kampanjoima "suomalainen teko" yhdistyy kuitenkin ikävästi perhesurmiin.

Sauli Niinistön kampanjatoimistosta kerrotaan, että kuva on manipuloitu ja lause "Haluatko turpaan?" ei liity Niinistön vaalimainontaan.

Katumainoksissa eniten kyytiä vaikuttaisi saaneen perussuomalaisten Timo Soini. Soinin mainoksia on revitty ja lisäksi Soinille on maalattu kuviin muun muassa pusuhuulet sekä hitler-viikset.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme