Mainos
Mainos

Nikotiinipurkkaa saa pian myös ravintoloista

Nikotiinivalmisteet halutaan myyntiin ravintoloihin ja ravitsemusliikkeisiin. Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän mukaan lääkelakia tulisi tätä varten muuttaa sallivammaksi. Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelisi lakimuutoksen, joka on tupakkalain uudistuksia pohtineen työryhmän linjausten mukainen.

- Tupakkalakko horjuu usein alkoholin käytön yhteydessä, joten nikotiinivalmisteiden tarve voi olla juuri ravintoloissa suuri. Siksi tupakoinnin lopettamisen helpottamiseksi olisi perusteltua, että nikotiinivalmisteita olisi saatavilla myös ravintoloissa, toteaa Hyssälä.

Hän toi asian esille sosiaalipoliittisessa ministeriryhmässä, jossa käsiteltiin muutoksia tupakkalakiin.

Tupakoinnin lopetukseen tarkoitettuja nikotiinivalmisteita on saanut myydä helmikuusta 2006 lähtien apteekkien lisäksi luvan saaneista kaupoista, kioskeista ja huoltoasemilta.

- Myynnin laajentaminen ravintoloihin ja ravitsemusliikkeisiin ei ole siten enää uusi avaus lääkepoliittisesti, Hyssälä lisää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot