Mainos
Mainos

Nikula: Lakien oltava helposti ymmärrettäviä

Oikeuskansleri Paavo Nikulan mielestä vaikeaselkoisia lakeja pitäisi käydä läpi ja kirjoittaa uudelleen. Esimerkiksi ampumaratoja koskevat säädökset ovat peräisin ensimmäisen maailmansodan ajoilta.

Oikeuskansleri Paavo Nikula pitää Suomen lainsäädäntöä huonosti ymmärrettävänä. Nikula sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että valmiita lakikokonaisuuksia pitäisi joskus käydä kohta kohdalta läpi ja kirjoittaa ne uudelleen.

Nikulan mielestä jokaisen peruskoulun käyneen kansalaisen pitäisi pystyä lukemaan lakeja ja ymmärtämään, miten ne häntä itseään koskevat. Esimerkiksi eläkelait ovat monien muutosten ja lisäysten saatossa muuttuneet hyvin pitkiksi ja vaikeasti ymmärrettäviksi. Osa ongelmasta johtuu Nikulan mielestä siitä, että lainvalmistelijat joutuvat työskentelemään liian suurella kiireellä.

Oikeuskansleri on käyttänyt oikeuttaan tehdä aloitteita lainsäädännön kehittämisestä. Hän otti hiljattain yhteyttä valtioneuvostoon ampumaratoja koskevien säädösten uudistamiseksi. Ampumaratoja koskevat säädökset ovat peräisin ensimmäisen maailmansodan ajoilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme