Mainos
Mainos

Nikula: Lakien oltava helposti ymmärrettäviä

Oikeuskansleri Paavo Nikulan mielestä vaikeaselkoisia lakeja pitäisi käydä läpi ja kirjoittaa uudelleen. Esimerkiksi ampumaratoja koskevat säädökset ovat peräisin ensimmäisen maailmansodan ajoilta.

Oikeuskansleri Paavo Nikula pitää Suomen lainsäädäntöä huonosti ymmärrettävänä. Nikula sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että valmiita lakikokonaisuuksia pitäisi joskus käydä kohta kohdalta läpi ja kirjoittaa ne uudelleen.

Nikulan mielestä jokaisen peruskoulun käyneen kansalaisen pitäisi pystyä lukemaan lakeja ja ymmärtämään, miten ne häntä itseään koskevat. Esimerkiksi eläkelait ovat monien muutosten ja lisäysten saatossa muuttuneet hyvin pitkiksi ja vaikeasti ymmärrettäviksi. Osa ongelmasta johtuu Nikulan mielestä siitä, että lainvalmistelijat joutuvat työskentelemään liian suurella kiireellä.

Oikeuskansleri on käyttänyt oikeuttaan tehdä aloitteita lainsäädännön kehittämisestä. Hän otti hiljattain yhteyttä valtioneuvostoon ampumaratoja koskevien säädösten uudistamiseksi. Ampumaratoja koskevat säädökset ovat peräisin ensimmäisen maailmansodan ajoilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot