Mainos
Mainos

Nikula: Verot maksettava ilman palvelumaksuja

Oikeuskansleri Paavo Nikula esittää valtioneuvostolle, että kansalaiset voisivat maksaa veronsa ilman pankkien perimiä palvelumaksuja.

Verojen maksun tulisi olla ilmaista


Oikeuskansleri Paavo Nikulan mukaan kansalaisilla tulisi olla mahdollisuus maksaa veronsa rahalaitoksen välityksellä, mutta ilman palvelumaksua.

Nikulan mielestä valtion palvelupisteet, kuten tilivirastot, voisivat hyvin ottaa vastaan veromaksuja. Myös pankit olisivat asiallisia veromaksujen välittäjiä, mutta ilman palvelumaksua. Nykyinen tilanne, jossa verot lähes aina maksetaan pankkien kautta palvelumaksulla lisättynä, ei Nikulan mielestä ole sopusoinnussa perustuslain kanssa. Tällä hetkellä valtion tilivirastoja tai muita palvelupisteitä, joihin veroja voi maksaa, on lukumääräisesti vähän ja ne sijoittuvat maantieteellisesti epätasaisesti. Kaikkien veromuotojen maksamiseen eivät nekään sovellu.

Oikeuskanslerin kannanottoon johtivat kantelut, joissa arvosteltiin verojen maksamisjärjestelyjä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot