Mainos
Mainos

Nimekäs valmistelijakaarti – EK tekee suunnitelman valtionhallinon uudistamiseksi

Elinkeinoelämän keskusliitossa (EK) on parhaillaan valmistelussa valtionhallinnon uudistusraportti eduskuntavaaleja varten. Raportin tarkoituksena on kuvata alue- ja paikallishallintoa uudella tavalla sekä valtionhallintoa, erityisesti valtioneuvostotason johtamistyötä. 

Raportti on määrä julkistaa maaliskuun loppupuolella. Työ lähti liikkeelle viime syksynä EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen toimeksiannosta, kertoo raporttia tekevä EK:n yhteyspäällikkö Kari Jääskeläinen

Jääskeläisen lisäksi työssä ovat mukana entinen keskustalainen pääministeri Esko Aho, RAY:n toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski ja Accenturen johtaja Mika Rossi.

Nummikoski on entinen kokoomuslainen avustaja ja valtiosihteeri ja Rossi entinen keskustalainen avustaja ja valtiosihteeri. Raportin valtioneuvosto-osuuden kirjoittaa Esko Aho.

Raportti heijastelee Jääskeläisen mukaan useiden puolueiden viestiä siitä, että hallitusohjelmasta tulee tällä kertaa strateginen.

– Yritämme tätä nyt osaltamme viestiä, että vähemmän on enemmän, Jääskeläinen sanoi. 

Porvarihallitukseen valmistautumisesta ja sille pohjapapereiden tekemisestä ei raportissa kuitenkaan ole hänen mukaansa kyse, vaikka tekijät ovat keskustalaisia ja kokoomuslainen.

-Tämän (raportin ehdotukset) voisi toteuttaa ihan mikä hallitus vaan, vaikka kansanrintamahallitus, Jääskeläinen sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme