Mainos
Mainos

Niskala Kansainvälisen Punaisen Ristin johtoon?

Kansainvälisen Punaisen Ristin johtoon on nousemassa SPR:n pääsihteerinä toiminut Markku Niskala.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton (IFRC) hallitus on päättänyt yksimielisesti esittää liiton uudeksi pääsihteeriksi Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriä Markku Niskalaa. Pääsihteeri valitaan liiton yleiskokouksessa marraskuun lopulla Genevessä.

Niskala on toiminut liiton vt. pääsihteerinä heinäkuusta lähtien. Paikka tuli vapaaksi, kun pääsihteeri, ranskalainen Didier Cherpitel jätti Punaisen Ristin puolta vuotta ennen kautensa päättymistä.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisellä liitolla on 179 kansallista yhdistystä. Järjestön päätoimisto eli sihteeristö on Genevessä Sveitsissä.

Markku Niskala on toiminut Suomen Punaisen Ristin pääsihteerinä vuodesta 1988. Tätä ennen hän toimi muun muassa IFRC:n Euroopan osaston päällikkönä Genevessä ja useissa eri tehtävissä SPR:ssä aina 1970-luvun alkupuolelta lähtien.

Suomen Punaisen Ristin vt. pääsihteerinä toimii nyt ohjelmajohtaja Kristiina Kumpula.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme