Mainos
Mainos

Niveltyynystä toivotaan apua reumaan

Biokorvautuva niveltyyny on uusinta uutta reuman rampauttamien rystysnivelten hoidossa. Niveltyyny on suomalaiskeksintö, ja sen avulla on päästy leikkaamaan reumapotilaita, joille ei perinteisistä tekonivelistä ole apua.

Pienet niveltyynyt on kehitetty Tampereen teknillisellä yliopistolla yhdessä lääkäreiden kanssa. Reumapotilaiden rystysnivelten väliin asennettava tyyny on biokorvautuva.

- Materiaali korvautuu elimistössä elimistön omilla kudoksilla eli sinne ei jää varsinaista vierasta esinettä, kertoo erikoislääkäri, reumaortopedi Pirjo Honkanen TAYS:sta.

Reumaa sairastaa Suomessa yli 40 000 ihmistä ja heistä jopa 80 prosentilla juuri rystyset tuhoutuvat. Ei siis ihme, että niveltyynyille ja niiden toimivuudelle on asetettu kovia odotuksia.

Hyvät tutkimustulokset ovat herättäneet kiinnostusta niveltyynyihin ulkomaillakin ja tyynyjen käyttömahdollisuutta rystysiä suurempienkin nivelten hoitamiseen on alettu tutkia.

(MTV3)

(Uutiset klo 8 07.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme