Mainos
Mainos

No nyt on puhdasta! Roki-hevonen rakastaa hampaiden harjausta

13-vuotias ruuna Roki rakastaa, kun sen hampaita "hinkataan". Niinpä Rokin omistaja Jetta Patrikainen on ryhtynyt auttamaan eläinystäväänsä.

Patrikainen latasi internetiin videon, jossa hän harjaa Roki-hevosen hampaita. Eläimet harvemmin pitävät niiden purukalustoon koskemisesta, mutta Roki on erikoinen tapaus.

– Ajattelin kokeilla, että mitä Roki meinaisi hampaanpesusta, ja kyllähän se nautti. Ei hammasharjassa hammastahnaa kuitenkaan ole, Patrikainen kertoo.

Roki on ollut Patrikaisella kymmenen vuotta. Tuona aikana Partikainen on huomannut Virosta Suomeen tuodun hevosen olevan todellinen persoona.

– Se on hevonen, jolla on huumorintajua. Sille täytyy keksiä tekemistä. Jos on tylsää, siitä tulee levoton, Patrikainen nauraa.

Roki on Patrikaisen mukaan myös ovela hevonen, joka keksii keinot helpottaa omaa oloaan.

– Kerran päästin sen ulos ja luulin sen olevan piehtaroimassa. Se olikin mennyt makaamaan mahalleen hiekalle ja hieroi mahaansa edestakaisin maassa, koska itikat olivat syöneet sitä. Rokilla oli mahtavan leveä virne, kun se sai helpotusta tuskaansa, Patrikainen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme