Mainos
Mainos

Nobel-juhlien jälkeen Jordaniaan

CMI-järjestön tiloissa Helsingin keskustassa viime perjantai oli poikkeuksellisen kiireinen. Päivän aikana tuli tieto, että toimiston vuonna 2000 perustanut Martti Ahtisaari saa pitkään odotetun Nobelin rauhanpalkinnon.

Järjestön alle parillakymmenellä työntekijällä tuli kiire vastata ympäri maailmaa tulviviin onnitteluihin ja haastattelupyyntöihin.

- Se oli myös meille iso juhla. CMI on ollut auttamassa Martti Ahtisaarta tämän vuosikymmenen aikana. Hän on tietysti ansainnut Nobel-palkintonsa jo hyvin aikaisin. Monta asiaa on tapahtunut jo silloin, kun CMI oli vasta pilkkeenä isänsä silmissä, sanoo Huomenta Suomessa CMI:n toiminnanjohtaja Kalle Liesinen Huomenta Suomen haastattelussa.

Viikonlopun juhlallisuuksien jälkeen Liesinen on jälleen pakannut laukkunsa. Tällä kertaa hän lähtee Ahtisaaren kanssa Jordaniaan, jossa tavoitteena on luoda järjestö tukemaan Lähi-idän maiden vuoropuhelua.

- Jordania on vähän samanlaisessa asemassa kuin Suomi oli jossain vaiheessa Euroopassa, kun Ety-järjestöä alettiin rakentaa. Sopiva, pieni, puolueeton ja kaikkien hyväksymä alue.

CMI halutaan monesti neuvottelupöytään puolueettomuutensa ja pienen kokonsa vuoksi. Liesinen kuvaa järjestöä notkeaksi toimijaksi, jolla ei ole ketunhäntiä kainalossa.

- Neuvotteluihin mentäessä niihin pitää olla halu. Ja sitten on saatava taakse isommat toimijat. Vasta sen jälkeen voidaan lähteä neuvottelupöytään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme