Mainos
Mainos

Nobel-komitea taipui ja pahoitteli – vaihtoi Ahtisaaren suomalaiseksi

Nobel-komitea on vaihtanut presidentti Martti Ahtisaaren kansalaisuuden suomalaiseksi.

Nobel-komitea on siirtänyt presidentti Ahtisaaren Suomi-kohtaan listauksessaan Nobel-palkinnon saaneista. Komitea pitää tapausta valitettavana, selviää STT:n saamasta lausumasta. 

Nobel-komitean kotisivuilla Ahtisaari oli aiemmin listattu Venäjän federaation alle, koska hän on syntynyt Viipurissa vuonna 1937. 

Nobel-komiteasta sanottiin vielä eilen Helsingin Sanomille, että komitea ei voi tehdä poikkeuksia yksittäisten nobelistien kohdalla. Sen mukaan voittajia ei ole haluttu listata kansallisuuksien mukaan, koska monien voittajien kansallisuutta on vaikea selvittää.  

Nyt Nobel-komitea kertoo pitävänsä tapausta valitettavana. 

Nyt suomalaista Nobel-voittajia on kaksi

Suomessa on maanantaista lähtien juhlittu uutta suomalaista Nobel-voittajaa, Bengt Holmströmiä. Nobel on myönnetty historian aikana viisi kertaa suomalaiselle, mutta tähän saakka Nobel-komitean verkkosivuilla Suomen alla on komeillut vain yksi nimi – Holmström.

Kolme varhaisinta Nobel-palkittua, Frans Emil SillanpääArtturi Virtanen ja Ragnar Granit, ovat kaikki listattuina kohtaan "Venäjän keisarikunta (nyt Suomi)".

Vuoden 2008 voittajan presidentti Martti Ahtisaari puolestaan löytyi kohdasta "Suomi (nyt Venäjä)".

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme