Mainos
Mainos

Noin 20 000 ulkomaalaista pimeissä töissä Suomessa

KRP:n pimeää ulkomaista työvoimaa kartoittava yksikkö on tuottanut tulosta: Yksikkö on parin vuoden aikana saanut rikoshyötyä takaisin 2,5 miljoonan euron arvosta. Vuoden alussa projektiluontoisen yksikön toiminta vakinaistuu.

Suomessa työskentelee vuosittain noin 20 000 ulkomaalaista pimeästi, kirjoittaa Uutispäivä Demari.

Luvattoman työn tekijöitä löytyy erityisesti rakennusalalta, mutta myös hotelli- ja ravintola-ala, kuljetusala ja laivanrakennus tarjoavat pimeitä töitä.

Uutispäivä Demarin mukaan pari vuotta sitten perustettu keskusrikospoliisin pimeää ulkomaalaista työvoimaa tutkiva yksikkö PUT on ollut tehokas. Yksikkö on onnistunut keräämään korvauksia rikoshyödykkeistä noin 2,5 miljoonan euron edestä.

Tähän asti projektiluontoisesti PUT siirtyy ensi vuoden alussa vakinaiseksi osaksi KRP:tä.

Suuri osa pimeää työtä tekevistä tulee Virosta sekä muista uusista EU-jäsenmaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot