Mainos
Mainos

Noin 30 suomalaista tsunamin muistotilaisuuteen

Tapaninpäivänä pidettävään muistotilaisuuteen on ilmoittautunut noin 500 ihmistä ympäri maailmaa. Tsunamin uhrien lähiomaisille ja loukkaantuneille tarkoitettuun tilaisuuteen kuuluu moniuskonnollinen muistoseremonia ja muistomerkin peruskiven laskeminen.

Tsunamikatastrofin Thaimaassa pidettävään muistotilaisuuteen on ilmoittautunut määräaikaan mennessä 27 suomalaista, kerrotaan Suomen ulkoministeriöstä.

Lähetysneuvos Matti Junnilan mukaan koko maailmasta muistotilaisuuteen on ilmoittautunut noin 500 ihmistä.Tilaisuus järjestetään 26. joulukuuta Thaimaassa.

Thaimaan hallitus järjestää muistotilaisuuden hyökyaallon vaikutusalueella Phang-ngassa, Phuketissa ja Krabissa. Tsunamin uhrien lähiomaisille ja loukkaantuneille tarkoitettuun tilaisuuteen kuuluu moniuskonnollinen muistoseremonia ja muistomerkin peruskiven laskeminen.

Muistotilaisuuteen ilmoittautuneet saavat Thaimaan ulkoministeriöltä asiasta vahvistuksen, ja moni on jo saanut sen. Thaimaan ulkoministeriön on määrä antaa lisäohjeita siitä, miten tulevaisuudessa tulee menetellä. Lisäohjeet ilmoitetaan suoraan ilmoittautuneille.

Thaimaa korvaa muistotilaisuuteen osallistuvalle noin 1100 euroa, mutta siihen hintaan on Junnilan mukaan hyvin vaikea löytää enää mitään lentoja. Summa ei todennäköisesti kata ainakaan viime hetken varaajien lippuja, ja ihmiset joutuvat maksamaan yli menevän omasta pussistaan, hän arvioi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.11.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme