Mainos
Mainos

Noin 40 000 vaatii seksirikostuomioiden tiukentamista

Lähes 40 000 suomalaista vaatii seksuaalirikostuomioiden tiukentamista. Vetoomuksen laittoi liikkeelle savonlinnalainen perhekoti-isä Kimmo Käärmelahti, jokakeräsi nettiadressiin nimet kolmessa kuukaudessa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) kertoi vastaanottaessaan adressia, että ministeriö on jo käynnistänyt tutkimuksen, jossa käydään läpi tällä vuosituhannella lasten hyväksikäytöstä annetut tuomiot. Myös lasten houkuttelu internetissä on tulossa rangaistavaksi.

Käärmelahden kokoaman vetoomuksen allekirjoittajat kokevat, etteivät tuomiot seksuaalirikoksista ole oikeassa suhteessa uhrien kärsimysten kanssa.

Tutkittua tietoa tuomioista on vähän. Oikeusministeriön osastopäällikkö Jarmo Littusen mukaan alustavasti tiedetään vain, että tuomiot lasten hyväksikäytöstä ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 1999. Tuolloin lainkiristys toi rangaistavaksi sellaisia tekotapoja, joista ei aiemmin tuomittu. Kynnys ilmoittaa epäilyistä poliisille on myös laskenut. Nämä selittävät Littusen mukaan tuomioiden määrän kasvua.

Tuomioita käy nyt läpi Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos. Tutkimuksen odotetaan valmistuvan syksyksi.

Samassa tilaisuudessa oikeusministeri Brax sai myös Ilta-Sanomien keräämän adressin, jossa yli 100 000 suomalaista vetosi turvallisen lapsuuden puolesta. Adressissa päättäjiä vaaditaan selvittämään, ovatko lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä annetut tuomiot linjassa muiden rikostuomioiden kanssa. Allekirjoittajat toivovat myös lisää voimavaroja ehkäisevään työhön ja rikosten uhreiksi joutuneiden lasten terapiaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot