Mainos
Mainos

Noin 50 000 suomalaista saa nimipäivänsä kalenteriin

Helsingin yliopisto ilahduttaa 50 000:ttä suomalaista, joiden nimi on puuttunut almanakasta. Vuonna 2010 suomalaisen almanakan nimilista kasvaa 39:llä ja suomenruotsalaisen 21 nimellä. Uutena kalentereihin tulee myös yrittäjän päivä, jota vietetään syyskuun viidentenä.

Osa nimistä on uusia, osa palaa tauon jälkeen. Palaajia ovat Fanni, Hilda, Frans, Hans, Luukas ja Sebastian sekä suomenruotsalaiset Aron ja Noah.

Uusista suomenkielisistä nimistä yleisimpiä ovat Anette, Karita, Rosa, Sandra ja Max. Tyttöjen nimistä nopeimmin nousevat Lumi, Minea, Nella ja Peppi ja poikien nimistä Lenni, Luukas, Max ja Sebastian, jotka kaikki on annettu tänä vuonna jo noin sadalle lapselle.

Aiemmin suomenkieliseen nimipäivälistaan pääsyyn vaadittiin tuhatkunta nimenkantajaa. Nyt nimeä harkitaan, jos se on annettu ensimmäiseksi etunimeksi yli 500 lapselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme