Mainos
Mainos

Noin 50 suomalaista yhä tavoittamatta Japanissa

Noin 50 Japanissa ollutta suomalaista on edelleen tavoittamatta. Ulkoministeriön mukaan listalla saattaa kuitenkin olla ihmisiä, jotka ovat muuttaneet pois Japanista ennen tsunamia.

Valmiuspäällikkö Pasi Tuominen ulkoministeriöstä toivoo, että Japaniin rekisteröityneet, mutta pois muuttaneet ihmiset ilmoittautuisivat ulkoministeriöön, elleivät ole jo saaneet sieltä yhteydenottoa. Tuominen pyytää myös Japaniin matkustusilmoituksen tehneitä mutta maasta jo poistuneita ilmoittautumaan. Näin listalta saadaan pois turhat nimet.

Ruotsi, Norja ja Tanska ovat varoittaneet kansalaisiaan matkustamasta Koillis-Japaniin. Ranska taas neuvoo lähtemään Tokion alueelta.

Suomen ulkoministeriö ei ole toistaiseksi muuttanut matkustussuositustaan. Tuomisen mukaan tilannetta seurataan ja tarvittaessa suosituksen muuttamista harkitaan.

Tällä hetkellä ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Japaniin.

Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa mitään tiettyä aluetta, jolla tiedettäisiin olevan suomalaisia tavoittamatta.

Tiedotusvälineissä on kerrottu parinkymmenen hengen suomalaisryhmän olevan kateissa Sendain suunnalla. Tuominen ei ole saanut tiedolle vahvistusta.

Kaikki onnettomuusalueelta tavoitetut suomalaiset ovat voineet olosuhteisiin nähden hyvin. Ruotsi, Tanska ja Norja ovat kertoneet saaneensa yhteyden kaikkiin katastrofialueella olleisiin kansalaisiinsa.

Kansainvälisen Punaisen Ristin kokoamalla kadonneiden listalla on tällä haavaa ainakin yksi suomalainen, eteläsuomalainen mies. Listalla olleet kaksi muuta suomalaista on löydetty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme