Mainos
Mainos

Noin 500 Finnairin matkustajaa jumissa Bangkokissa

Noin 500 Finnairin matkustajaa odottaa Bangkokissa paluulentoa Eurooppaan. Viestintäpäällikkö Taneli Hassinen arvioi, että joukosta ehkä puolet on suomalaismatkaajia.

Paluulentoa odottelevia matkustajia on majoitettu Hassisen mukaan hotelleihin odottamaan lentoa.

Suurin osa reittilentojen matkustajista on työmatkalaisia tai omatoimimatkaajia. Valmismatkaajia joukossa on Hassisen mukaan vain muutamia.

Finnair on joutunut perumaan eilen ja tänään yhteensä kaksi paluulentoa. Peruutukset ovat koskeneet reittilentoja, jotka käyttävät Bangkokin liikenteeltä suljettua kenttää.

Muita Thaimaan kenttiä käyttävät lomalennot ovat välttyneet mielenosoituksien aiheuttamilta peruutuksilta.

Tarkkaa tietoa Bangkokissa olevista suomalaisista ei ole kenelläkään. Ulkoministeriön konsuliyksikön arvion mukaan kaupungissa on noin 400 suomalaista valmismatkailijaa. Omatoimimatkaajien määrää ei tiedä kukaan.

Suomen Bangkokin-suurlähettiläs arvioi suomalaismäärän vajaaksi 300:ksi. Näiden lisäksi maassa oleilee pidempiä aikoja useita satoja suomalaisia.

Bangkok on myös merkittävä kauttakulkukenttä, joten kaupungissa voi olla suomalaismatkustajia myös odottamassa jatkolentoja muualle Aasiaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme