Mainos
Mainos

Noin 500 suomalaisen luottokortin tiedot varastettiin Yhdysvalloissa

Varastetun kortin haltijalla ei ole taloudellista vastuuta. Kortinhaltijan ei myöskään itse tarvitse tehdä heti mitään, vaan korttiyhtiöt ja pankit ottavat yhteyttä kortinhaltijoihin ja selvittävät väärinkäytökset.

Luottokunnan mukaan noin 500 suomalaisen luottokorttitiedot ovat joutuneet vääriin käsiin Yhdysvalloissa tehdyn suurvarkauden yhteydessä.

Tietokonehakkeri pääsi käsiksi jopa 40 miljoonan luottokortin tietoihin, joista suurin osa on yhdysvaltalaisten korttien tietoja. Tietomurtoa pidetään kaikkien aikojen suurimpana lajissaan.

Korteista on luottokorttiyhtiöiden arvioiden mukaan noin 14 miljoonaa MasterCardeja ja 22 miljoonaa Visa-kortteja.

Suomalaisten osalta varkaus koskettaa 460 Luottokunnan asiakasta ja muutamaa kymmentä pankkien ja muiden korttiyhtiöiden asiakkaita.

Suomessa MasterCardeja myöntävä Nordea ei ole tarkistanut vielä varastettujen korttitietojen määrää. Nordea rahoituksen varatoimitusjohtaja Pertti Kiviniemi kertoo, että selvittely alkaa huomenna. Hän painottaa, että asiakas ei joudu kärsimään mahdollisesta varkaudesta.

Yhdysvalloissa ja verkkokaupassa asioineiden tietoja viety

Luottokorttiyhtiö MasterCard Internationalin turvallisuusasiantuntijat jäljittivät tietomurron Arizonassa toimivaan CardSystems Solutions -yhtiöön, joka hoitaa korttimaksutapahtumia kortin käyttäjän ja maksun saajan pankkien välillä. Luvaton tunkeutuja sai yhtiön tietojärjestelmästä korttien haltijoiden nimet, tilinumerot ja korttien voimassaoloajat.

Suomalaisten tiedot ovat yhtiön järjestelmässä, jos luottokorttia on käytetty Yhdysvalloissa tai asioitu yhdysvaltalaisen yrityksen verkkokaupassa. Suomessa yrityksen palveluita ei käytetä.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutki tapahtunutta. Yhdysvaltalaiset luottolaitokset kehottivat asiakkaitaan säilyttämään luottokorttikuittinsa erityisen hyvin ja ilmoittamaan heti mahdollisista epäselvyyksistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme