Mainos
Mainos

Noin kymmeneen Finnairin lentoon muutoksia Ukrainan takia

Noin kymmenen Finnairin lennon reittiä muutetaan Ukrainan lentoturman takia, sillä yhtiö ei aio lentää koko Ukrainan yllä kahteen päivään.

Muutoksia on tulossa ainakin Turkkiin, Kreikkaan ja Kyprokselle kohdistuvien lentojen reitteihin. Finnairin mukaan tilapäisillä reittimuutoksilla ei ole vaikutusta lippujen hintoihin, mutta niiden odotetaan pidentävän joidenkin lentojen kestoa noin 15 minuuttia.

Itä-Ukrainan ilmatila on suljettu eilisen, lähes 300 henkeä vaatineen turman takia. Sitä ennen Ukraina oli sulkenut maan itäosan ilmatilan maanpinnasta 10 000 metriin asti, mutta Malaysian Airlinesin lentokone lensi turmahetkellä sen yläpuolella.

Finnair lensi Ukrainan länsiosissa vielä eiliseen turmaan asti, vaikka monet lentoyhtiöt olivat käyttäneet muita reittejä jo keväästä lähtien Ukrainan kriisin takia. Finnair kertoo jatkaneensa lentoja Ukrainan yli, sillä Euroopan ilmatilaa säätelevä Eurocontrol ei ollut suositellut sen välttämistä.

– Ukrainan kohdalla Eurocontrolin lentosuositukset ovat koskeneet Krimin, eli niin sanotun Simferopolin lennonjohtoalueen ilmatilaa. Olemme kiertäneet tämän alueen suositusten mukaisesti, Finnairista kerrotaan.

– Tämän lisäksi Finnair arvioi itse aina tilannekohtaisesti lentoreittejään ja niiden mahdollisia riskejä. Viime kädessä kapteeni tekee aina lopullisen päätöksen, yhtiöstä kerrotaan.

Lähin yhtiön normaaleista lentoreiteistä on kulkenut noin 1 000 kilometriä onnettomuuspaikasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme